Buitenzetservice

weidegang
Buitenzetservice:

Als u een keer een dag niet in de gelegenheid bent om te komen rijden, of u bent met vakantie, dan komt u paard of pony toch lekker buiten en krijgt zijn of haar beweging. Ook als u wel komt rijden wordt uw paard of pony buiten gezet. 

Bij de buitenzetservice worden de paarden en pony’s,  afhankelijk van het seizoen, afwisselend aan de molen gezet, in één van de paddocks of in één van de ruime pensionweides. Dit doen wij 6 dagen per week (zon- en feestdagen niet).  Tijdens het weideseizoen, van ca ½ april tot ½ oktober, worden de paarden en pony’s  dagelijks  een paar uur in één van de pensionweides gezet, tenzij de bodemgesteldheid ivm veel regen dit niet toelaat.  Wij geven er de voorkeur aan de paarden met 2 of drie paarden in een weide te zetten.  Dit is ivm weide indeling wenselijk, maar vooral ook uit oogpunt van het dierwelzijn en het contact met soortgenoten voor de paarden en pony’s. E.e.a. uiteraard in overleg met de eigenaar. Wij kunnen wekelijks of 2-wekelijks omweiden (afhankelijk van de aangroei van het gras), zodat voldoende gras beschikbaar is voor de paarden en pony's om te eten. 

 

Indien u geen gebruik maakt van de buitenzetservice is het tegen betaling van € 2,50 per keer (max 2,5 uur)  mogelijk u paard of pony (tijdstip in overleg) zelf in een weide te zetten.  Wel kunt u vrij gebruik maken van de molen of één van de paddocks.  Op zon- en feestdagen mogen klanten die gebruik maken van de buitenzetservice zelf de paarden en pony’s op de weide zetten in overleg met overige klanten. 

molen website