Cursus Spanning en Angst

 Spanning en angst, de blokkade bij mens en paard… 

Ken je dat gevoel, je zit op je paard, hij gaat steeds harder lopen, jij knijpt je benen aan, je gaat voorover zitten en je gaat… overleven. Spanning op het paard, angst voor het onbekende. Je spant je eigen lichaam zo aan, dat je het paard niet meer uit kunt zitten en het paard snapt jou als ruiter ook niet meer, je hebt last van spierpijn en een kriebel in je buik bij de gedachte dat je die week erop weer op je paard moet stappen.  

Vanaf januari bieden wij de mogelijkheid om met deze spanning en angst om te gaan, bij jezelf en bij je paard.  

Het doel van deze cursus: 

  • Zicht krijgen op je eigen angst en spanning en die van je paard

  • Zicht krijgen op de manier waarop je spanning aan je paard doorgeeft

  • Manieren vinden om spanning bij jezelf en bij je paard te laten afvloeien

  • En vooral het plezier bij het paardrijden vergroten, voor jezelf en voor je paard.

De cursus wordt gegeven door Henk Jan Schooten en Jetty Omtzigt. Jetty is een bevoegd trainer en therapeut en heeft hier de nodige ervaringen in opgedaan. In combinatie met Henk Jan vormen zij een perfect team om jou te helpen bij je spanning en angst.

Inhoud van de cursus:

5 bijeenkomsten met minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.

In deze bijeenkomsten wordt de theorie besproken over de omgang met spanning, en zullen we aan de slag gaan met paarden in de rijbaan.

Voor wie:

De cursus is voor jong en oud, met en zonder eigen paard.

Kosten:

De kosten voor deze cursus bedragen €185, hierin zijn koffie/thee/fris, en de informatiemap inbegrepen. De intentie is om op zaterdag einde middag deze cursus te gaan geven.

Informatie en aanmelden: Als je meer informatie wilt, bijvoorbeeld om te horen of deze cursus wat voor jou is, neem dan contact op met Jetty via: 06-38928180. Wil je je aanmelden? Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De cursus start bij voldoende deelname, ook ruiters van buitenaf zijn van harte welkom!!